Ondervloeren kopen? Kwaliteit en goedkope ondervloeren

Wanneer u een zwevende vloer gaat leggen, moet er eerste een ondervloer gelegd worden.

Er zijn tal van verschillende ondervloeren. Maar wat is nu de juiste ondervloer? Ook al ziet u de ondervloeren uiteindelijk niet meer, een juiste keuze is van belang. Iedere ondervloer heeft zijn eigen eigenschappen. Een juiste ondervloer zorgt voor het behoud van uw vloer. Een ondervloer zorgt voor isolatie, bescherming tegen vocht, geluidsdemping en heeft een egaliserend vermogen. Een goede ondervloer zorgt voor stabiliteit waardoor de klikverbinding van uw laminaat of klik pvc niet beschadigd.

Isolatie

Een ondervloer met warmte isolatie zorgt ervoor dat de warmte langer in de ruimte blijft. Dit is aangenaam, want uw vloer voelt minder koud aan. Kijk hier voor de ondervloeren voor onder laminaat met extra warmte isolatie.

Bescherming tegen vocht

In een nieuwbouwhuis en op de begane grond is het verstandig om een ondervloer met een vochtscherm te gebruiken. Dit voorkomt dat er vocht van onderen naar boven in uw laminaat of klik pvc vloer trekt. Wanneer u een vloer zonder vochtscherm kiest, kunt u een vochtwerende folie onder uw ondervloer leggen. Zorg ervoor dat u het legt met overlap en de naden worden dichtgeplakt met ondervloerentape. Wij hebben speciale vochtschermen die per 4m2 te leveren zijn.

Egalisa

Wanneer je een vloer gaat leggen, moet je ervoor zorgen dat de ondervloer vlak is. Dit kan met behulp van een ondervloer. Er zijn verschillende soorten ondervloeren die een egaliseren vermogen hebben van 1mm tot 3mm. Dit houdt in dat de ondervloer oneffenheden tot 3 mm weg kan halen. Het egaliserend vermogen geeft eigenlijk aan hoeveel millimeter oneffenheid je per vierkante meter kunt weg werken. Dus een egaliserend vermogen van 3mm van een bepaalde ondervloer kan 3mm oneffenheden per m2 weg halen. Zie hiervoor ook onze handige filters.

Geluidsdemping

Wanneer je op een verdieping woont en onderburen hebt, is het van belang dat de ondervloer voldoende geluid dempt. Maar het is ook prettig dat het geluid in de kamer waar u bent, gedempt wordt. Wanneer u in een appartement of op een verdieping woont,  wordt er in Nederland vaak gevraagd naar een gecertificeerde ondervloer. Een ondervloer met een TUV certificaat is hiervoor geschikt.

Op de site van onlinevloerenspecialist.nl is het makkelijk om de juiste ondervloer uit te zoeken. Dankzij de zoekfilters, kunt u verschillende eigenschappen aanklikken om zo bij de juiste ondervloer te komen. Door op onderstaande links te klikken ziet u verschillende vloeren met hun kenmerken.